Coronakrisen – tillfälle att skapa passiva inkomster?

Hör du till dem som inte är så hårt drabbade av krisen men ändå har fått lite tid över? I så fall är ett tips att utnyttja den extra tiden till att jobba för att få in passiva inkomster framöver.

Många har det tufft nu under coronakrisen. En del behöver jobba mer än vanligt. En del är sjuka – eller oroar sig för sjuka anhöriga. Jag hör till de lyckliga som inte är direkt drabbade – även om jag förstås påverkas ändå.

Jag har förstått att många av oss som inte är drabbade har fått mer tid över nu under coronakrisen. Själv hör jag inte till dem. Visserligen har jag haft ett par lugna veckor, men det är inget konstigt i min företagarvardag med oregelbundet inflöde av uppdrag. Och min attgöralista är lika lång som vanligt, även om jag har en period med färre betalda uppdrag.

Tid över att skapa passiva inkomster?

Om du har lite tid över just nu så är det ett ypperligt tillfälle att börja jobba för att få in passiva inkomster. Passiva inkomster kräver ju i allmänhet att du lägger ner en hel del arbete under en period, som kan leda till inkomster längre fram.

Börja med att svara på den här frågan: Vilket är ditt nästa steg mot att få passiva inkomster? Antingen så har du redan svaret eller också behöver du avsätta några timmar till att fundera på det. Blockera tid i kalendern och sätt sedan igång.

Här följer några exempel på vad som skulle kunna vara nästa steg:

  • Lista vilka olika typer av passiva inkomster som skulle kunna vara aktuella för dig.
  • Bestäm vilken passiv inkomst som du vill satsa på just nu.
  • Börja skriva på den där boken.
  • Starta ett konto hos någon av internetmäklarna. För över pengar dit om du har kapital. Eller starta en månadsöverföring. (Kanske en riktigt dålig idé om du just har blivit av med jobbet – eller så är det världens bästa idé för att du precis håller på och ser över din ekonomi, och då passar ett månadssparande bra in.)
  • Börja läsa på om investeringar.
  • Gör research om vilket verktyg du vill använda för att ta fram en onlinekurs.
  • Gå en onlinekurs för att lära dig något du behöver för att få passiva inkomster. (skriva en bok, göra smarta investeringar, lära dig mer om fastigheter eller vad det nu kan vara).
  • Leta efter en samarbetspartner för något du vill komma igång med.
  • Eller något helt annat, beroende på vilken typ av passiva inkomster som du vill satsa på.

Vilket är ditt nästa steg för att få passiv inkomst? När ska du ta det steget?

Glada hälsningar
Jenny Forsberg

Jag blickar framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *