Mitt bästa sätt att få passiv inkomst

Hittills är onlinekurser det som har fungerat bäst för mig när det gäller att skapa passiv inkomst. Jag har just nu fyra kurser som ger mig passiva inkomster. Den som säljer mest är Skriv tydliga texter, som är en kurs för den som skriver texter i jobbet och vill bli bättre på det.

Olika passiva inkomster passar olika försäljningskanaler

Det är absolut inte självklart att det är onlinekurser som fungerar för alla som vill ha passiva inkomster. Jag kan bara berätta hur det är för mig. Vad som fungerar bäst för dig kan till exempel bero på vilka försäljningskanaler du använder.

Min främsta försäljningskanal är mitt företag Klartexts webbplats, där jag har jobbat mycket med SEO, sökmotoroptimering, så att många hittar dit. Om din främsta försäljningskanal är ett Instagramkonto kanske det är en annan typ av passiva inkomster som säljer där. Om du är social och bra på att nätverka fysiskt (när det inte är pandemi alltså) kanske du är en hejare på att sälja fysiska böcker, och då kan böcker vara din främsta passiva inkomst.

Göra mer av det som går bra eller satsa på olika?

Något som jag alltid frågar mig är om jag ska satsa mer på den typ av passiva inkomst som går bäst, alltså onlinekurser, eller om jag snarare vill vara noga med att inte lägga alla ägg i samma korg. I slutänden landar jag i något mesigt mellanting. Jag vill både sprida mina risker så mycket det går och lägga mest krut på det som säljer bäst. Kanske är det en av anledningarna till att jag ofta är splittrad och försöker göra för mycket. Du får helt enkelt utgå från din situation och vad som är viktigast för dig.

Så var landar jag? Det här är mina kommande två projekt:

  1. En onlinekurs där en stor del av materialet redan finns. Jag ska jobba med kursen de här vintern och hoppas kunna lansera till våren.
  2. Ett projekt som just nu ser ut att bli både en onlinekurs (eller två?) och en bok. Planen är att börja jobba med det här på allvar nästa vinter, men med tanke på allt annat jag också har för mig (bland annat odling och självhushållning som tar en stor del av min tid, särskilt under sommarhalvåret) så är det tyvärr låååångt kvar tills jag kan lansera något.

En hel del fokus på onlinekurs alltså. Vi får se om jag skohornar in lite andra passiva inkomster-jobb på sidan om 🙂

Huvudet upp och fötterna ner –eller hur var det nu?

Glada hälsningar
Jenny Forsberg

1 tanke kring ”Mitt bästa sätt att få passiv inkomst

  1. Pingback: Så får du passiv inkomst - 4 steg till ett fritt liv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *