Så vill jag öka mina passiva inkomster framöver

När jag skrev inlägget där jag sammanfattade mina passiva inkomster 2020 klurade jag också på hur jag vill öka mina passiva inkomster framöver. I det här upplägget tar jag upp några saker som jag har planerat.

Ta fram en ny onlinekurs: Den snälla företagaren

Jag håller på att omvandla min bok Den snälla företagaren till en onlinekurs. Det blir en kurs för den som driver eget företag – soloföretag eller med några anställda – och som vill lära sig hur man kan driva ett framgångsrikt företag genom att vara snäll. (Japp, faktiskt!)

Lansera och marknadsföra Den snälla företagaren

Om jag lyckas bli klar med den onlinekursen någon gång behöver jag förstås lansera den. Tanken är att det ska ske i april. I år alltså. Det känns just nu helt orimligt 🙂 Och sedan ska jag jobba med att marknadsföra den framöver.

Jobba med SEO – sökmotoroptimering

Jag jobbar kontinuerligt med SEO, sökmotoroptimering, så att onlinekurserna säljer av sig själva. Det låter kanske för bra för att vara sant, men det är faktiskt exakt så det fungerar idag. Mina onlinekurser som ligger på min firma Klartexts webbplats säljer för att människor hittar dit när de googlar. Där har jag jobbat bra och länge med SEO. Framöver behöver jag få det att fungera även för onlinekurser som inte passar in på den webbplatsen.

Skicka vidare fler uppdrag till andra konsulter

En plan jag har är att skicka vidare fler uppdrag till andra examinerade språkkonsulter, och därmed få in mer hittelön på uppdrag (i inlägget om mina passiva inkomster 2020 nämnde jag hittelön om du undrar vad jag menar). Tanken är att genom att jag har växlat ner och har mindre utgifter kan jag jobba mindre med konsultuppdrag och därmed frigöra mer tid till att jobba med mina passiva inkomster. Och dessutom få mer passiv inkomst i och med att jag tar hittelön på de uppdragen.

Sälja och marknadsföra mina befintliga onlinekurser

Jag vill verkligen jobba mer med att sälja och marknadsföra de onlinekurser jag redan har, särskilt Skriv tydliga texter. Jag har några specifika saker som jag vill jobba med, men tiden räcker tyvärr inte till. Kanske någon gång snart 😉

Ta fram en onlinekurs tillsammans med en bok eller två

Jag vill påbörja ett stort projekt med vad jag just nu tror blir en eller två onlinekurser och en bok. Men vem vet. Det här hoppas jag kunna påbörja vintern 2021/2022. I självhushållningstillvaron som jag lever nu finns det nämligen ingen tid för att jobba med produktutveckling under sommarhalvåret.

Ta fram en medlemssida

På lång sikt är jag sugen på att ta fram en medlemssida, som kanske, kanske inte, hör ihop med onlinekursen/boken/böckerna ovan. Jag vet dock inte riktigt i hur hög grad det skulle bli passiv inkomst och hur mycket jag skulle behöva jobba med sidan på regelbunden basis för att hålla den flytande. Men det här ligger så långt fram i tiden att det nog kommer att ändra inriktning flera gånger till innan jag ens hinner börja med det.

På sikt skriva fler fackböcker

Skriva fler fackböcker vill jag ju också. Jag har ingen specifik plan just nu, och det är väl tur eftersom alla de andra planerna i det här inlägget har högre prioritet 😉

Glada hälsningar
Jenny Forsberg

järnvägsspår
Ja, det var det. Lätt som en plätt, eller hur! Bara att följa spåret 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *