Jag vill jobba fyra dagar i veckan

Jag vill jobba fyra dagar i veckan och vara ledig tre. Det tycker jag vore en mycket bättre fördelning av tiden än normens fem dagar. Åtminstone på vintern. På sommarhalvåret är det inte rimligt att jobba så med mina nuvarande självhushållningsambitioner.

I praktiken kan jag absolut dra in de pengar jag behöver på fyra dagar i veckan. Men då hinner jag inte göra jobbet med att ta fram mina produkter (läs: onlinekurser) som ska dra in passiva inkomster. Och eftersom det är ett av mina viktigaste långsiktiga mål behöver jag lägga tid på det.

Så istället för att jobba fyra dagar i veckan och vara nöjd med det så jobbar jag fem dagar i veckan (plus odlar på helgerna) för att jag tror att det på sikt kommer att leda till att jag kan jobba fyra dagar i veckan. Ha ha, helt galet ju!

Så hur tänker jag?

Anledningen till att jag gör så här är att jag ser mer uppsida med att skaffa passiva inkomster. Alltså: min insats är att jag lägger kanske en dag i veckan på att jobba med det. Men jag ser framför mig en chans att vinna mer än en dag i veckan. I vinstpotten ser jag ännu mer ledig tid och dessutom ökade inkomster. Så därför blir det värt den tiden jag lägger ner nu.

Det är som med investeringar: om jag gör en investering som innebär hög risk så kan det vara värt det för att uppsidan är större än nersidan. För att ta ett konkret exempel: Jag köper en aktie eller något annat värdepapper för 5 000 kronor för att jag ser framför mig att jag kan göra en vinst på 50 000 kronor. Nersidan är då att jag kan förlora 5 000 kronor. Uppsidan är att jag kan tjäna 50 000 kronor. Och då blir det värt risken att göra investeringen.

Så ser jag på den tid jag lägger ner på att skapa passiva inkomster. Jag lägger ner tid för att få inkomster som på sikt är skalbara och kan ge mycket mer pengar än den tid som jag lägger ner nu. Dessutom tycker jag att det är himla roligt att jobba med mina egna projekt. Därför jobbar jag fem dagar i veckan och drömmer om att jobba fyra dagar i veckan i stället för att bara jobba fyra dagar i veckan på en gång.

Glada hälsningar
Jenny Forsberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *